Имате нужда от лепене на плочки

Моля, отговорете на няколко въпроса, за да спестим време. Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо в рамките на деня.

Ние сме насреща да обсъдим всякакви въпроси по вашата идея, като попълните краткия въпросник или ни се обадите на посочения телефонен номер. Лепене на плочки, Лепене на плочки цена, Лепене на плочки цени, Лепене на плочки върху плочки

Полагането на плочки изисква сръчни ръце и много опит. Ако опитате да лепите плочките сами, може да допуснете грешки, които след това са трудни за поправяне. Наемането на специалист обаче гарантира най-доброто качество.

Определихме средната цена на нашите поръчки за полагане на плочки и създадохме отчет на направените разходи. Разходите за нови плочки на стената и пода бяха разделени на материални разходи и разходи за работното време на майстора. По този начин предстоящият проект може да бъде реално планиран, изчислен и реализиран без никакви проблеми.

Лепене на плочки: средни цени за труд

Нека да разгледаме подробно какви са цените, свързани с изграждането на под или стена с плочки. Таблицата е изградена с примерни цени за труд при цялостен ремонт на баня.

Цени за m²:

Размер до 60х60

30 лв.

Тип ламинат

40 лв.

Размер над 60х60

50 лв.

 I – вариант лепене на 3.5 m² баня: примерни разходи за труд

Цена
Лепене на плочки
20 кв.м. х 30 лв.
600 лв.
Фризове
8 м х 13 лв.
104лв.
Фугиране
20 кв.м х 5 лв.
100 лв.
Изрязване на отвори в плочка
3 бр х 20 лв.
60 лв.
Обръщане на врати и прозорци с плочки
5 м. х 36 лв.
180 лв.
Монтаж на тоалетна чиния
1 бр. х 50 лв.
50 лв.
Монтаж на мивка
1 бр . х 30 лв.
30 лв.
Монтаж на душ батерия
1 бр . х 30 лв.
30 лв.
Крайна цена:
1154 лв.

 II – вариант лепене на 3.5 m² баня: примерни разходи за труд

Цена
I вариант
1154 лв.
+
Хидроизолация
15 кв.м х 8 лв.
120 лв.
Скриване на тръби с куфар от гипсокартон
1 бр. х 130 лв.
130 лв.
Полагане на ел. инсталация
1 бр. х 50 лв
50 лв.
Монтаж на праг или лайсна
1 бр. х 60 лв.
60 лв.
Оформяне на плочки за ревизия и точков сифон
2 бр. х 25 лв.
50 лв.
Поставяне на ъглови лайсни
3 бр. х 2 м х 18 лв.
108 лв.
Крайна цена:
1672 лв.

 III – вариант лепене на 3.5 m² баня: примерни разходи за труд

Цена
II вариант
1672 лв.
+
Хидроизолациoнна лента полагане
12 кв.м х 5 лв.
60 лв.
Монтаж на структора за вграждане
1 бр. 120 лв.
120 лв.
Обличане на структора
1 бр. х 90 лв
90 лв.
Монтаж на параван
1 бр. х 160 лв.
160 лв.
Изграждане на окачен таван за баня
1 бр. х 240 лв.
240 лв.
Пилене на ъгъл под 45 градуса
12,5 л.м х 35 лв.
437,5
Крайна цена:
2779,5 лв.

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, че цената на ремонт на баня е примерна и може да варира в зависимост от размера на плочките и вида на работата, която ще се извърши, качеството на неговото изпълнение и региона, в който се намирате.

Разходи за материали: Колко струват плочките и лепилото за плочки?

Видът на плочките определя цената: Плочките от клас на абразия 1 са предназначени за стенни покрития или за помещения с малък трафик, докато класът на абразия 5 може да издържи на екстремни натоварвания. Ценовият диапазон е между 20 и 80 лв на квадратен метър. Средните фаянсови плочки са подходящи за полагане на подове и се предлагат за около 20 лв на квадратен метър, с доплащане от около 10%  за отпадъци и като резерв, особено за ъглови помещения.

Необходимостта от лепило за плочки зависи от размера и ширината на плочката, и дълбочината на фугата: Разходът за стандартни плочки с размери 15 на 15 сантиметра и тясна фуга от три милиметра е 0,4 килограма на квадратен метър. По-малките плочки и по-широките фуги изискват трикратното количество. Въз основа на стандартните размери, за примерен под с площ от пет квадратни метра може да се очаква консумация от приблизително 2 килограма фугираща смес.

Колко би струвало лепилото за плочки? Ако вземем за пример плочки с размери 15 на 15 сантиментра и разходна норма на прав под с прави плочки, той ще бъде средно 4.6 кг за 1 квадратен метър или 23 кг за 5 квадратни метра, което би струвало 30 лева. При големите плочки може да се удвои като за 5 квадратни метра ще бъде 37 кг, следователно 47 лева.

Разходи за труд: колко струва лепенето?

Средната цена показва стойност от 50 лв на квадратен метър.
Моля, имайте предвид обаче, че точните разходи за майстора зависят от една страна от вида и размера на плочката и от друга страна от вида на монтажа: Полагат ли се бързо плочките или е криво помещението, има ли много за рязане на плочките или не? В зависимост от вида и усилията, които трябва да се положат цената може да варира значително.

Полагане на 5 квадратни метра подови плочки от 250 лв.

Като цяло цената на облицовката може да варира значително. Можете да имате площ от пет квадратни метра, включително разходи за материал и труд, с плочки за едва 250 лв. Сложните помещения с много груби ръбове и големи плочки, които изискват голямо майсторство и много търпение, могат бързо да увеличат разходите.

Полагането на големи плочки отнема ли повече време от полагането на малки плочки?

Майсторът трябва да инвестира повече време и материали за подравняване на по-големи плочки, отколкото на малки плочки. Настилката също трябва да е права, така че плочките да са равномерно разпределени една спрямо друга. Освен това големите плочки имат особеността да са леко извити. Получената кухина трябва да се запълва с по-голямо количество специално лепило за плочки и да се изравнява при постоянно наблюдение – това трябва да се прави с голямо внимание, особено по стените, тъй като по-големите плочки са по-тежки и могат да започнат да се плъзгат.

Кои плочки правят една стая да изглежда по-голяма?

Поради по-малкия брой фуги при големите плочки, една стая автоматично изглежда по-голяма. И обратно, колкото по-голям е броят на фугите, толкова по-тясно изглежда едно помещение. Изключение тук са мозаечните плочки – голяма част от фугите се използват умишлено, за да се разшири повърхността и по този начин да се привлича вниманието.

Коя дебелина на плочките е подходяща?

При избора на дебелина на плочките най-важното е степента на напрежение. Кухненският под, например, трябва да може да издържи много. Тънките плочки се чупят много по-бързо от по-дебелите плочки. Общите дебелини на плочките са 8, 10, 12 или 20 милиметра.

Какво означава „абразивна група“?

При плочките не само дизайнът, но и техническите характеристики играят решаваща роля. Групите от абразия от 1 до 5, известни също като „класове на стрес“, представляват важна характеристика на качеството и следователно критерий за избор на подови плочки. Това понякога включва устойчивостта на плочките към надраскване и мръсотия. Следователно трябва да се избере по-висока абразионна група за силно използвани площи в къщата, като кухни, стълби и тераси.

Подходящи ли са плочките за подово отопление?

При подово отопление плочките обикновено са една от оптималните подови настилки, тъй като за разлика от ламинат или паркет те имат висока топлопроводимост: топлината може бързо да се пренесе от подовото отопление към повърхността на пода и по този начин спестявате енергия.

Кои са най-често срещаните размери на плочките?

За подови плочки размерите от 20 х 20 сантиметра, 25 х 25 сантиметра и 30 х 30 сантиметра са особено разпространени. Гамата се простира до големи плочки с размери 41 х 41 сантиметра или 30 х 60 сантиметра. Ние можем да ви помогнем да намерите подходящия размер плочки за вашия проект.

Пълно оборудване

Може би току-що сте се преместили в нов дом и имате нужда от професионалисти. Ние ще носим всичко необходимо, за да си свършим работата – стълби, бормашини, кутия с инструменти. Просто трябва да имате проект или идея какво трябва да се направи! Можете да разгледате всичките ни услуги тук.

Няма нужда от паника

Имате нестандартен проект и се чудите дали може да бъде изпълнен. Не се притеснявайте, няма невъзможни неща!

Доказани през годините

С богат опит във времето, те знаят най-добрите и бързи начини да свършат работата, така че да останете очаровани от резултата.

GET STARTED

0$

Благодаря ви, когато сте одобрени, ще се свържем с вас възможно най- бързо!

Присъедини се

You need to select an item to continue

Първи стъпки

The final estimated price is :


Summary

Description Information Quantity Price
Discount :
Total :

Изпрати

Страшотно заплащане

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Гъвкав график

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Лесни плащания

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Изисквания

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Home help не е работодател, а просто свързва независими специалисти по обслужване с клиенти.

Home help използва бисквитки, за да оптимизира и подобри уебсайта, както и да даде възможност за наличието на определени функции. Продължавайки да използвате този уебсайт, вие приемате използването на бисквитки. Научете повече.